Showing posts with label Excel Interview Questions Part 4. Show all posts
Showing posts with label Excel Interview Questions Part 4. Show all posts

Tuesday, 13 June 2023

Excel Interview Questions Part 4

 Excel Interview Questions Part 4

 01. How we can save and protect the workbook by?
Ans. Write Reservation Password, Read-only Recommended,Protection Password.

02. What are the tabs that appear at the bottom of each workbook called ?
Ans. Sheet tabs.

03. B7:B9 indicates:
Ans. Cells B7 through B9.

04. What is represented by the small, black square in the lower-right corner of an active cell or range ?
Ans. Fill handle.

05. A __________ is a grid with labelled columns and rows.
Ans. Worksheet.

06. Which function is used to calculate depreciation, rates of return, future values and loan payment amounts ?
Ans. Financial.

07. NOT, AND, OR and XOR are
Ans. Logical Operators.

08. You are editing a worksheet that you had previously saved. If you want to save the edited sheet without losing the original one, which command should you use ?
Ans. Save.

09. In order to perform a calculation in a spreadsheet, you need to use a: ?
Ans. formula.

10. How do you tell one cell from another ?
Ans. By its address.

11. What is the keyboard shortcut for creating a chart from the selected cell range ?
Ans. F11.

12. What is the shortcut key to insert current date in a cell ?
Ans. CTRL + ;.

13. Which of the following function will use to find the highest number in a series of number ?
Ans. MAX(B1:B3).

14. Which of the following syntax is correct regarding to SUM function in Excel ?
Ans. =SUM (A1:A9, B1:B9).

15. What is the shortcut key to hide entire column ?
Ans. CTRL + 0.

16. A smart tag will be removed from a cell when?
Ans. the data in the cell is changed or deleted.

17. is it correct syntax in Excel ? [=IF(LogicalTest, TrueResult, FalseResult)]
Ans. Yes.

18. Which of the following is correct ?
Ans. =POWER(2,3).


19. If 4/6 entered in a cell without applying any formats, Excel will treat this as
Ans. Date.


20. What is the shortcut key to insert a new comment in a cell ?
Ans. Shift + F2.

JAVA PROGRAMMING - OOPS CHAPTER 1

Object-Oriented Programming Chapter 1: Basics by Souradeep Roy Using IntelliJ IDEA Community version:- _____________________________________...